Onze eigen reizen - korte trips binnen Europa

Naast onze eigen georganiseerde rondreizen in het Zuid- en Midden Amerikaanse continent,Azoren,Canada en Cuba richt Ross Tours ook begeleide korte trips in naar een aantal bestemmingen binnen Europa.

Voor het lente-zomer seizoen 2010 bieden we u het volgende :

*  01 april 2009 t/m 04 april 2010: Salamanca (Spanje)

27 mei 2009 t/m 30 mei 2010Picos de Europa (Spanje)
    Een reisje waar natuur en cultuur volop aan bod komen.

24 juni 2009 t/m 27 juni 2010Carcassonne (Frankrijk)
    Citytrip 'en plein nature'.

23 september 2009 t/m 26 september 2010: Zaragoza (Spanje)

Voelt u het al kriebelen? Lees hieronder de dag na dag programmatie.


Zaragoza

Dag 1                 woensdag 23 september

Vertrek om 11.00u vanuit Charleroi met aankomst in Zaragoza om 13.15u.  We vertrekken richting Huesca aan de voet van de Pyreneeën en vervolgen onze weg tot het klein en gezellig dorpje Aniés, waar we onze intrek nemen in een typisch Aragonees huis.  Na verkenning van de omgeving en het opwekken van een "thuis gevoel" vertrekken we voor een eerste stadsbezoek naar HuescaHuesca telt ons meer over de geschiedenis van de streek doormiddel van een wandeling in het historisch centrum.  Nadien begeven we ons naar het dorpje Nueno voor een avondmaaltijd. (De Spanjaards dineren vrij laat, zeg maar vanaf 20.30u. en dit komt ons goed uit).  Terugkeer naar Aniés voor overnachting ... of toch nog een kleine dorpswandeling ?

Dag 2                 donderdag 24 september

Ontbijt met verse broodjes en eieren (en nog veel meer).  Vandaag gaan we de Pyreneeën verkennen, tevens een der mooiste gebieden van Spanje.  We starten in het dorp Benasque, met op de achtergrond de hoge bergtoppen van Aneto en Posets; deze zijn meer dan 3.000 meter hoog.  Ook Ainsa zal ons bekoren : gelegen op een bergtop, met haar smalle straatjes, kronkelend naar een groot plein met een Romaanse parochiekerk.  Voor de hongerigen zijn er talrijke restaurantjes te vinden waar men menus serveert tussen 8 en 10 euro.  Natuurlijk gaan we na de middag naar Torla, de uitvalbasis van het Parque National Ordesa y Monte PerdidoTorla biedt een indrukwekkend beeld : de kerk met daarachter de bergmassief van Mondarruego, 2.849 meter hoog.  In de vooravond terugkeer naar Ainés, waar we zullen genieten van een zelfbereide avondmaal.

Zaragoza

Dag 3                  vrijdag 25 september

Ontbijt.  We nemen afscheid van Ainés en vertrekken richting Zaragoza. Zaragoza is de op vier na grootste stad van Spanje.  De stad ligt aan de rivier Ebro, in een vallei met indrukwekkende landschappen van bossen, bergen en woestijnen.  Het inwoners aantal bedraagt 660.890.  Door de rijke geschiedenis en de vele volken die de stad hebben bewoond kan men uiteenlopende bezienswaardigen bewonderen, zoals o.m de Pilar Kathedraal, de katedraal del Salvador, La Aljaferia daterend uit de 9e eeuw (paleis) en veel meer. Interessant om te weten is dat de rivier de Ebro de langste rivier is die volledig in Spanje ligt : de Ebro heeft een lengte van 925 kilometer.  Na een vruchtbaar bezoek vertrekken we naar Fuendetodos, de geboortestad van de beroemde schilder GoyaFuendetodos is een mooie lokatie en we nemen dan ook onze intrek in een mooie woning, gelegen in het centrum.  Avondmaal in een plaatselijk restaurant.  Overnachting. 

Dag 4                  zaterdag 26 september

Ontbijt.  We bevinden ons in de provincie Teruel (Aragon) : het is op één na, de minst bevolkte provincie van Spanje.  Het is bezaaid met ontelbare dorpjes met minder dan 200 inwoners.  Vandaag gaan we vooral op uit om meer afgelegen plekjes te bezoeken en de natuurpracht te bewonderen.  We verkenen eveneens Teruel, het historisch centrum en onderzoeken de wijnen uit de streek.  Een perfecte mengeling van natuur en kultuur. Terugkeer naar Fuendetodos voor overnachting.

Dag 5                  zondag 27 september

Ontbijt.  Onthaast maken we ons gereed voor de terugkeer naar Zaragoza.  We hebben nog tijd voor een stop onderweg daar we dienen te vertrekken om 13.40u - aankomst in Charleroi om 15.55u.  Einde van deze reis. 

Pyreneeën1

Prijs : voor september 2010 geldt een promoprijs :  290,00 euro per persoon 

Inbegrepen : vluchten heen en terug - alle verplaatsingen in Spanje - logement met ontbijt. (dubbele kamer) - annulatie verzekering.


                           

Salamanca

Dag 1                  donderdag 01 april

Vertrek om 13.40u. vanuit Charleroi met aankomst in Valladolid om 15.40u.  We vertrekken richting Salamanca waarbij we onderweg een bezoek brengen aan Tordesillas,een korte wandeling door het centrum en een bezoek aan het museum aldaar waar we ingeleid worden in de geschiedenis van de ontdekkingsreizigers en meer vernemen over Colombus en het verdrag van Tordesillas. (meer hierover ter plaatse). Verder naar ons hotel, op 30 km van Salamanca waar we s'avonds aankomen.  Natuurlijk gaan we nog even op verkenning en benutten een avondmaal. (In Spanje heeft men de gewoonte om naar onze normen vrij laat te dineren, meestal vanaf 21.00u.) Overnachting.

Dag 2                  vrijdag 02 april

Ontbijt.  We bezoeken Salamanca (hoe kan het ook anders) en besteden onze voormiddag in het historisch centrum, La Catedral Nueva en de Old Catedral, Convento de San Esteban, Convento de las Duenas en andere belangrijke gebouwen zullen ons onmiddellijk bekoren en terugbrengen naar de geschiedenis van weleer : Salamanca wordt beschreven als de meest aantrekkelijke Spaanse stad. Het is tevens een universiteitsstad en dit al sinds de 13e. eeuw. Gelegenheid tot middagmaal is ruimschoots aanwezig. In de namiddag hebben we nog tijd om Alba de Tormes te bezoeken.  Avondmaaltijd en overnachting.

Dag 3                  zaterdag 03 april

Ontbijt.  Vandaag vertrekken we naar de Sierra Pena de Francia, ten westen van Bejar.  Het wordt een natuuruitstap langs mooie en indrukwekkende landschappen daar we ook een bezoek brengen aan La Pena de Francia, de hoogste piek uit de streek.  Bovenaan hebben we een onvergetelijk panoramisch uitzicht : Salamanca en Portugal zijn te zien in de verte. Op de top is er een klooster.   Natuurlijk kunnen de typische dorpjes, zoals Miranda del Castanar, Mogarraz en La Alberca niet ontbreken : dit zijn verplichte stops. Terugkeer via Ciudad Rodrigo.   Avondmaal en overnachting.

Dag 4                  zondag 04 april

Ontbijt.  Onze laatste dag verloopt zonder haast.  We bezoeken Zamora met haar indrukwekkende stadsmuren en kasteel daterend uit de 11ste eeuw.  Ook de kathedraal is de moeite waard met haar verzameling vlaamse tapijten.  De tocht eindigt in Toro, een stadje aan de oevers van de Duero rivier waar we afsluiten met een stadsbezoek en late lunch.  Omstreeks 17.00u. vertrekken we naar de luchthaven voor de vlucht van 20.45u. naar Charleroi, aankomst aldaar om 22.55u.  Einde van deze mooie uitstap.

prijs :  320,00 euro per persoon

Inbegrepen:

vluchten heen en terug, rondreis per wagen/minibus, 3 overnachtingen op basis van ontbijt

niet - inbegrepen:

toeslag éénpersoonskamer: 90,- euro, annulatie en/of reisverzekering, vervoer naar luchthaven van Charleroi (h & t): 25,- euro per persoon

Inschrijven mits 50% voorschot - saldo 4 weken vóór vertrek.


 

 
  Site Map